Ива от сутрин до обед

29.05.201713:57

„Изкуството е…” в "Ива от сутрин до обед"

Във вторник ще ви накараме да довършите изречението „Изкуството е…”, защото Нелиан Николова ще представи едноименния фестивал, който всяка година се провежда в гр. Монтана. Лиса Джерард и Петър Дундаков ще бъдат наши гости, а поводът е концертът „Мистерията на българските гласове”, който ще се състои на 6 юни в... прочети още »
26.05.201720:42

Началото на седмицата с "Ива от сутрин до обед"

В понеделник започваме с наболялата за сезона тема за алергиите с доц. Мария Стаевска, която ще ни каже и как да се отървем от тях. Вики от „Мастило” ще ни разкаже за първата по рода си площадка „Маргаритка”, където уредите за игра са с музикална насоченост, а за финал Георги Александров ще ни представи книгите,... прочети още »
25.05.201715:41

Совите не са това, което бяха

В петък със Зузи Апсарухова ще си говорим за „Туин Пийкс”, който се завръща след 25 години отсъствие от екраните. Ники Несторов ще е при нас, за да ни разкаже за Фолклорен ансамбъл София 6, който носи безброй световни награди от танцови фестивали, а фотографът Петър Чолаков ще ни заведе на яхтинг в Гърция прочети още »
23.05.201720:51

"Авеню" в "Ива от сутрин до обед"

В четвъртък група „Авеню” ще ни разкажат повече за мюзикъла „Бягство”, направен по техни песни. В „Професия: Читател” Анастасия Карнаух ще представи нови три предложения към проекта „300 любими книги”, а с Милена Родригес ще говорим за това как толерантното възпитание може да създаде... прочети още »
22.05.201714:28

Илиян Любомиров в "Ива от сутрин до обед"

Кои градове ще обиколи Илиян Любомиров с неговите „Думи на 4 гуми” ще разберем този вторник. Слав Николов ще ни запознае с менторската програма, посветена на скритите таланти на България – талантливи деца в неравностойно положение. А Деси Бошнакова ще ни разкаже за темата на вдъхновяващия TEDx, който ще се проведе в НБУ. прочети още »
19.05.201713:48

Николо Коцев гостува на Ива с новини за "Нострадамус"

В понеделник Маги Александрова ще ни разкрие тайните на Витамин В12 в рубриката ни "Здравето".    Влогърът Стан ще постави една много сериозна тема, за която е написал и роман, а именно агресията в училище и за финал при нас ще е Николо Коцев, с когото ще си говорим за "Нострадамус".  прочети още »
18.05.201716:54

Айнщайн и всички хора, които промениха света през годините

В петък в любимата ни рубрика за кино очакваме Зорница Аспарухова заедно с Благой Иванов от "Операция Кино", за да ни представят "Пришълецът".    С Ани Николова ще говорим за Айнщайн и всички онези хора, които успяха да променят света през годините.   Мария Ангелова ще даде съвети как да осъществим... прочети още »
18.05.201715:12

Асен Блатечки: "Бензин" не отстъпва по нищо на...

"Бензин" не отстъпва по нищо на световното кино. Въпреки известни финансови проблеми, през цялото време вярвах, че ще завършим филма и ще успеем да натрием носовете на всички скептиците, които ни следваха през тези години.", каза Асен Блатечки, който заедно с Катерина Горанова, режисьор на филма "Бензин", ни разказаха... прочети още »
17.05.201714:35

Трябва ли партньорите да споделят интересите си?

В четвъртък очакваме самият Брендан Де Гали, бивш солист на RiverDance, който ще ни представи спектакъла си "Linger".   Неповторимият Асен Блатечки ще гостува за новия български филм "Бензин", а с Милена Родригес ще си поговорим за интересите и трябва ли партньорите да ги споделят.  прочети още »
16.05.201714:47

Каква е вашата представа за сексапил?

Каква е вашата представа за сексапил? Това е въпросът, който ще ви зададем в сряда, защото с Маги Гигова ще говорим за Жан-Пол Белмондо, който на 84 години бе обявен за най-секси мъж във Франция.    Преди това очакваме режисьорът Зорница София, която ще покани всички хора с идеи на семинара "Как се прави нискобюджетно... прочети още »
15.05.201715:16

Най-често срещаните грешки при възпитаването на малки деца

Във вторник очакваме Ваня Емилова, с която ще разгледаме най-често срещаните грешки, които родителите правят при възпитаването на малки деца.    Ана Динкова отново ще ни преподаде няколко урока по етикет, защото този път ще говорим за това как да бъдем най-галантните гости на сватба.  прочети още »