Кино

06.02.202315:28

Актрисата Виола Дейвис влезе в елитния клуб "ЕГОТ"

Актрисата Виола Дейвис се присъедини към елитния клуб на носителите на ЕГОТ - водещите награди за телевизия, музика, кино и театър - "Еми", "Грами", "Оскар" и "Тони". Това стана, след като Дейвис стана призьорка на наградите "Грами", които се състояха в Лос Анджелис за 65-ти... прочети още »
03.02.202316:25

"Последните оцелели" одобрен за втори сезон след само...

Драматичният сериал на HBO "The Last Of US: Последните оцелели" е подновен за втори сезон.   Анонсът идва след само два излъчени епизода от първия сезон и в отговор на безапелационния успех на новата продукция сред зрителите, медиите и професионалните критици, съобщава life.dir.bg. Поредицата, дело на Крейг Мейзин (носител... прочети още »
02.02.202316:24

Уил Смит и Мартин Лорънс отново заедно в "Лоши момчета 4"

Актьорите Уил Смит и Мартин Лорънс потвърдиха официално, че се завръщат за четвъртия филм от поредицата "Лоши момчета".   "Време е", казва Смит във видео, споделено в социалните мрежи. Клипът показва как актьорът се отбива при колегата си Лорънс, за да направят съвместното изявление: "Официално е: "Лоши... прочети още »
30.01.202311:11

"The Last of Us" и колко е важна музиката в сериала

Новият сериал на HBO "The Last of Us" ("Последните оцелели") е тотален хит, който привлече много нови зрители, освен феновете на едноименната  видеоигра. Също така, сериалът се превръща в поредния телевизионен проект, който възражда емблематични стари песни, като ги включва в саундтрака си. Вече станахме свидетели... прочети още »
27.01.202314:22

Рекордите на композитора Джон Уилямс и още любопитни факти за Оскарите

Номинациите за кинонаградите Оскар бяха обявени преди няколко дни и веднага едно име направи впечатление в тях - това на композитора на филмова музика Джон Уилямс. Той е номиниран за музиката на "Семейство Флейбълман" на Стивън Спилбърг. Останалите претенденти в тази категория са "На Западния фронт нищо ново",... прочети още »
26.01.202314:25

Номинирания за 9 "Оскар"-а "Баншите от...

Американската академия за театрално и филмово изкуство обяви номинациите за наградата „Оскар“, които в началото на март ще бъдат връчени за юбилейния 95-и път. Един от основните фаворите за спечелването на престижната статуетка е шедьовърът на Мартин Макдона "Баншите от Инишерин", който беше отличен в цели девет важни... прочети още »
25.01.202316:09

Universal бракува биографичния филм за Мадона

Филмът за Материалното момиче няма да се материализира. Variety съобщи, че планираният биографичен филм за Мадона е бракуван от Universal Pictures. Лентата е спряна и на този етап няма да се разработва. Новината идва броени дни, след като певицата обяви новото си световно турне Celebration Tour, с което ще отбележи 40 години на... прочети още »
24.01.202316:55

Обявиха номинациите за кинонаградите "Оскар"

Филмовата академия на САЩ обяви номинациите за 95-ите награди "Оскар". "Всичко навсякъде наведнъж" води с 11 номинации за наградите. Другият очакван фаворит е лентата на режисьора Мартин Макдона "Баншите от Иншерин".    Представянето на списъка с претенденти за престижните статуетки бе... прочети още »
24.01.202309:21

"Блондинка" получи най-много номинации за "Златна...

Биографичният филм "Блондинка" с актрисата Ана де Армас в ролята на Мерилин Монро получи най-много номинации - осем, за антинаградите "Златна малинка", предадоха световните агенции.    Със седем номинации следва комедията "Добро оплакване" (Good Mourning), режисьори, сценаристи и изпълнителни на... прочети още »
23.01.202308:49

Чанинг Тейтъм прави римейк на класиката "Ghost" с Патрик...

Звездата от "Професия стриптийзьор" Чанинг Тейтъм разкри, че планира да направи римейк на класическия филм от 1990 г. "Ghost" ("Дух").   Тейтъм и неговата продуцентска компания Free Association са придобили правата върху лентата. Естествено Тейтъм ще играе ролята на покойния Патрик Суейзи.   В... прочети още »
19.01.202316:28

"Аватар: Природата на водата" стана най-касовият филм в...

Джеймс Камерън отново е "Краля на света"!   Ненадминатият майстор на филмовия спектакъл за пореден път надскочи себе си с поразяващия "Аватар: Природата на водата", който продължава победоносния си ход в българския боксофис и през изминалия уикенд се превърна в най-касовия филм на всички... прочети още »