Кино

23.01.202308:49

Чанинг Тейтъм прави римейк на класиката "Ghost" с Патрик...

Звездата от "Професия стриптийзьор" Чанинг Тейтъм разкри, че планира да направи римейк на класическия филм от 1990 г. "Ghost" ("Дух").   Тейтъм и неговата продуцентска компания Free Association са придобили правата върху лентата. Естествено Тейтъм ще играе ролята на покойния Патрик Суейзи.   В... прочети още »
19.01.202316:28

"Аватар: Природата на водата" стана най-касовият филм в...

Джеймс Камерън отново е "Краля на света"!   Ненадминатият майстор на филмовия спектакъл за пореден път надскочи себе си с поразяващия "Аватар: Природата на водата", който продължава победоносния си ход в българския боксофис и през изминалия уикенд се превърна в най-касовия филм на всички... прочети още »
18.01.202313:25

Започнаха снимките на втория сезон на "И просто ей така"

HBO обяви, че изключително успешният, въпреки разногласията, рестарт на "Сексът и градът" - "И просто ей така" е  подновен за втори сезон и снимките вече са започнали в Ню Йорк.    Първият сезон на шоуто проследи завръщането на Кари Брадшоу (Сара Джесика Паркър), Шарлот Йорк (Кристин Дейвис) и Миранда... прочети още »
17.01.202313:18

Любовта и куражът на една майка променят света в "Тил:...

На 27 януари с "Тил: Неразказаната история" ще станем свидетели на ужасяващата, но и вдъхновяваща истинска история на една майка, която в най-мрачния си час намира сили да се бори и завинаги променя лицето на социалната действителност в Америка.    "Тил: Неразказаната история" е дълбоко емоционален филм,... прочети още »
16.01.202314:10

Започнаха снимките на първия игрален филм за Ейми Уайнхаус

Британската актриса Мариса Абела ще се превъплъти в образа на Ейми Уайнхаус в биографичен филм за покойната певица, чиито снимки започват днес в Лондон.   Продукцията "Back to Black" на режисьорката Саманта Тейлър-Джонсън е посветена на "енергичните години от живота в Лондон и бързия път към славата" на Ейми... прочети още »
16.01.202311:03

Кои са филмите - фаворити на "Изборът на критиците"

Филмът "Всичко навсякъде наведнъж" и сериалите "Обадете се на Сол" и "Начално училище Абът" са големите победители на наградите "Изборът на критиците".   "Всичко навсякъде наведнъж" - разказ за борбата на една обикновена жена срещу злото в паралелни вселени, съчетаващ елементи на... прочети още »
12.01.202315:02

"Титаник" се завръща на екран в подобрена версия за...

На 10 февруари, точно навреме за Свети Валентин, по неповторим начин ще отпразнуваме 25-ата годишнина на една от най-великите любовни истории, разказвани някога на големия екран – "Титаник".    Филмът се завръща в кината и IMAX с подобрена версия, като за първи път зрителите ще имат възможност да го видят в... прочети още »
11.01.202316:40

Мария Бакалова преосмисля живота си в нов научнофантастичен филм

Номинираните за "Оскар" Мария Бакалова и Дейвид Стратеърн участват в научнофантастичния филм "О хоризонт", съобщи life.dir.bg.   Сценарист и режисьор на продукцията е Мадлин Саклър. Лентата ще разкаже историята на Аби (Бакалова) - брилянтна невролобиоложка, наскоро загубила своя баща (Стратеърн). Не след дълго тя... прочети още »
11.01.202309:57

Стивън Спилбърг триумфира на наградите "Златен глобус"

Американският режисьор Стивън Спилбърг получи наградата "Златен глобус" за най-добър драматичен филм и за режисура за "Семейство Фейбълман".   Лентата е съкровен разказ, който е вдъхновен от детството на режисьора. В нея главното действащо лице е момче, което мечтае да прави филми през 60-те години на миналия... прочети още »
10.01.202314:27

Никол Кидман е звездата в новия сериал "Lioness"

Звездата на Холивуд Никол Кидман влиза в нов сериал. Тя се присъедини към актьорския състав на предстоящия сериал на Paramount+ с режисьор Тейлър Шеридан "Lioness"("Лъвица"), съобщи Variety. 55-годишната актриса вече показа, че е еднакво успешна и в киното и в телевизията. Неколкократната носителка на Оскар и Златен... прочети още »
09.01.202314:14

"Топ Гън: Маверик" откри наградния сезон в Холивуд

Националният съвет на кинокритиците в САЩ връчи годишните си награди на гала вечеря в клуб "Сиприани" в Манхатън, Ню Йорк, предаде Асошиейтед прес.   Церемонията идва само два дни преди отличията "Златен глобус", давайки старт на тазгодишния холивудски награден сезон.    "Топ Гън: Маверик"... прочети още »