Ива от сутрин до обед

31.01.201715:03

Ваня Емилова: "Важно е да разбираме и утвърждаваме това,...

"Част от това да си добър родител е да оставиш детето си да се влюби в живота.", каза журналистът Ваня Емилова, която гостува в Ива от сутрин до обед, за да представи книгата си "Маслекют на горния етаж", написана за поука както за деца, така и за родители.   "Книгата е опит да разбера собствените си деца.... прочети още »
30.01.201714:11

Ваня Емилова и книгата й в помощ на родителите

Във вторник се посвещаваме на добрите съвети, като още от сутринта започваме с Ваня Емилова и книгата й "Маслекют на горния етаж", която помага на родители да отгледат децата си.    Веднага след това Ива Свещарова и Вили Прагер ще изследват явлението срам, а за финал Иван Звездев ще ни съветва за решенията на проблема... прочети още »
30.01.201713:05

Радослав Спасов за филма "Пеещите обувки" и историята на...

"Трудно беше оцеляването на талантите по време на смяната на две епохи.", каза операторът Радослав Спасов, който гостува в "Ива от сутрин до обед", за да ни представи новия си филм, вдъхновен от живота на Леа Иванова - "Пеещите обувки", чиято премиера е на 10 февруари.    "За пръв път видях... прочети още »
27.01.201717:23

Фитнес инструкторът Венцислав Матеев за затлъстяването и лошата форма

В понеделник очакваме Венцислав Матеев, фитнес инструктор, който дава безплатни консултации в полза на обществото против затлъстяването и лошата форма.    А след 11ч. очакваме певицата Ваня Златева с дебютната си песен "Сама". прочети още »
26.01.201717:41

Алпинистът Тако Младенов разказва за катеренето из Кавказ

В петък ще залагаме на своите фаворити за "Оскарите", защото със Зузи Аспарухова ще говорим именно за номинираните и нашите любимци сред тях.    В кино тематика ще останем със Светлана Дамянова от София Филм Фест, а в "Дим да ни няма" очакваме алпинистът, катерил Кавказ, Тако Младенов.  прочети още »
26.01.201716:14

Милена Родригес: "Удоволствието и щастието не са...

"Удоволствието е силно пристрастявщо и човек може да стане зависим от него.", каза психологът Милена Родригес, с която говорихме за видовете удоволствия.   "Не си даваме сметка, че огромна част от мотивацията ни идва от удоволствието в нашия живот. То ни следва непрекъснато в живота: или го гоним, или му се... прочети още »
25.01.201713:55

Нощта, посветена само на феновете на книгите на Хари Потър

В четвъртък с Нина Дермеджиева от изд. "Егмонт" ще говорим за една специална нощ, посветена изцяло и само на феновете на книгите на Хари Потър.    Преди 9ч. ще представим късометражния филм "Кредир", а с Милена Родригес ще ви попитаме доколко е важно удоволствието за здравето на психиката ни.  прочети още »
20.01.201715:41

Иван Михалев: "Пътуването не е само движение, а и...

"Пътуването не е просто да отидеш някъде, а да изживееш и почувстваш мястото.", каза гостът ни Иван Михалев, който гостува в "Ива от сутрин до обед", за да представи книгата "101 романтични места в България", която е написал заедно с Елина Цанкова.   "Истината е, че тази книга ни седеше на радара от... прочети още »
20.01.201711:26

Борислав Сандов: Четири от петте най-замърсени града в Европа са...

"Четири от петте най-замърсени града в Европа са български.", каза гостът ни Борислав Сандов, който ни гостува, за да ни разкаже за замърсяването на въздуха в България и евентуалните решения, за които всеки от нас може да допринесе.   "Това се дължи на факта, че при нас е пълно с дизелови автомобили, както и на това,... прочети още »
20.01.201709:16

Светльо Желев: Литературният агент е най-добрият приятел на автора

"Георги Господинов е лястовицата, от която имаме нужда – този локомотив, който дърпа интереса на света към българската литература.", каза Светльо Желев, който ни гостува, за да ни разкаже какво е да си литературен агент.   "Литературният агент е човекът, чиято цел е да направи писателя, с когото работи, по-добър,... прочети още »
19.01.201715:32

Потапяме се в "101 романтични места в България"

В петък ще обиколим романтичните кътчета на България със Стоян Михалев, Елина Цанкова и новата им книга "101 романтични места в България".    Зузи Аспарухова ще ни представи филмовите премиери на седмицата, а с Пенчо Кунчев се впускаме в необятния свят на анимацията, защото ще си говорим за Световния фестивал за... прочети още »