Ива от сутрин до обед

21.02.201716:05

Елена Кърпачева: "Задължително е да вярваме на децата си"

"Задължително е да вярваме на децата си и да им покажем, че сме сигурни в способноситте им.", каза психологът Елена Кърпачева, която гостува в рубриката ни "Рицар без броня", за да си говорим за мястото на майката в живота на един първокласник.   "Първи клас е повратна точка в живота на младите родители.... прочети още »
21.02.201714:09

Людмил Макаронски и Катя Василева за "Хората на България"

В сряда след първото кафе ще ударим и по едно хоро с Людмил Макаронски и Катя Василева, с които ще си говорим за "Хората на България".    Ирена Иванова ще ни представи пиесата "Безбог", а Маги Гигова и нейната "Неохраняема зона" ще връхлетят в студиото с най-интересното за конкурса Lady Universe.  прочети още »
20.02.201713:54

Мястото на майката в живота на първокласника

Във вторник с Елена Кърпачева ще търсим мястото на майката в живота на първокласника и как да му бъдем най-полезни в този важен момент за нашето дете.    След 10ч. Интеграл ви кани на изложение "Световно образование в София" на 25 и 26 февруари, а накрая ще завършим с форума Innovation Explorer, който ще събере лектори... прочети още »
17.02.201713:27

Любо Киров за българския музикален фестивал Wild Rose в Лондон

В понеделник заедно с д-р Олеся Велинова ще говорим за остаряването според вида на кожата и структурата на лицето.    Любимият ни Любо Киров ще ни гостува след 10ч. за българския музикален фестивал Wild Rose в Лондон, който ще се проведе на българския национален празник 3 март.    А накрая ще завършим с малко... прочети още »
16.02.201715:39

На фокус: Анжела Недялкова в "Трейнспотинг 2"

В петък започваме с новини и разкази за едно от най-чаканите продължения "Трейнспотинг 2", където нашето момиче Анжела Недялкова изигра една от главните роли.    След това Катя Илиева ще ни покани на седмицата на отворени врати в ЧСОУ "Симеон Велики", а с Марина Гърбева ще се отправим към Занзибар, защото... прочети още »
16.02.201715:03

Вида Пиронкова разкрива тайните на Емпатия (видео)

"С Игор Марковски работихме заедно по първата ми книга "Броеницата на Вида", което беше преди четири години, и още тогава му казах, че той ще бъде продуцент на моя албум.", каза Вида Пиронкова, която бе гост в "Ива от сутрин до обед", за да ни разкаже повече за албума Емпатия, където е текстописец, а едни от... прочети още »
15.02.201714:55

Как "Да оцелееш като родител" съветват авторките на...

В четвъртък ще разберем как да излезем невредими от родителството с книгата "Да оцелееш като родител", която ще ни представят Елисавета и Красимира от сайта "Майко мила".    Вида Пиронкова ще ни представи албума "Емпатия", който събира различни български изпълнители, а за финал с Милена Родригес... прочети още »
15.02.201714:28

Илиян Илиев: "Целта ни беше сериал, който е поучителен, но...

"Този тип театралeн спектакъл е много труден, а ние искаме да накараме децата да се чувстват неангажирани, също както са, когато гледат "Благуните" по телевизията.", каза режисьорът Илиян Илиев, който гостува в "Ива от сутрин до обед", за да разкаже за предстоящите на 25-ти и 26-ти февруари в театър... прочети още »
14.02.201716:17

Децата са най-уязвими към хранителните разстройства

"Всеки втори човек, който идва при нас, страда от някакъв вид хранително разстройство, а най-уязвими са децата.", каза психотерапевтът Любомира Манчева, която гостува в "Ива от сутрин до обед" заедно с Нина Тодорова, за да ни разкажат повече за проекта си за превенция на хранителното разстройство при децата между 12 и 18... прочети още »
14.02.201713:10

Не правете това у дома: вредните диети на звездите

"Не правете това у дома!" или "Кои са вредните диети на звездите?" ще е темата, която ще разнищим с Маги Гигова в рубриката "Неохраняема зона".   А режисьорът на кукления сериал "Благуните", Илиян Илиев, ще ни представи спектакълът, който ще изкара героите от сериала на сцена.  прочети още »
13.02.201714:15

"Живот на килограм" - инициатива за превенция на анорексията

Във вторник с инициативата "Живот на килограм" ще посветим рубриката ни "Рицар без броня" на темата, свързана с превенция на анорексията.    След това очакваме Енчо Керязов и Люси Дяковска, за да ни разкажат повече любопитни новини около спектакъла "Нощ на звездите", а след 11ч. очакваме Веси Бонева... прочети още »