Ива от сутрин до обед

28.02.201715:19

Какво не достига на българските дизайнери, за да пробият на...

На първи март, освен, че ще се кичим с мартеници, в Неохраняемата зона на Маги Гигова ще си говорим за българските дизайнери и какво не им достига, за да пробият на световния пазар.   А Марио Георгиев и Момчил Атанасов ще ни представят "Нашето време" - концертът, който събира емблематични български песни на една сцена. прочети още »
28.02.201714:44

Деян Донков: "Провокират ме начините да се изследва човешката...

"Не ме интересува визията толкова, колкото атмосферата на човешката природа.", каза Деян Донков, който ни гостува по случай предстоящата премиера на постановката "В очакване на Годо", която е режисьорският дебют на актьора. След премиерата на 23 март, постановката ще влезе в редовната програма на театър "Азарян",... прочети още »
27.02.201717:28

Деян Донков разказва за представлението "В очакване на Годо”

Във вторник очакваме Деян Донков, с когото ще говорим за представлението му "В очакване на Годо”, което ще бъде изиграно на 23 март в памет на проф. Крикор Азарян.    Преди това Светла Дамянова ни гостува по повод началото на Sofia Film Fest, а в "Рицар без броня” темата ни ще бъде подкрепа за българското... прочети още »
27.02.201713:52

Българите, които спечелиха "Оскар" - Нехранимайкото и...

"Нехранимайкото и отличникът – един екип, който промени историята на киното.", така се оприличиха Петър Митев и Владимир Койлазов от "Хаос груп", които спечелиха технологичен Оскар за софтуер за 3D визуализация.   "Ние сме педанти, хора, при които се започва много трудно работа, защото държим на... прочети още »
24.02.201715:00

Влади Божилов: "Науката трябва да е глобална и достъпна за...

"Науката трябва да е глобална и достъпна за всички, а няма по-добър начин от това да включиш в нея всички, които проявяват интерес.", каза Влади Божилов, с когото говорихме за новооктритите седм планети, както и за щурите начуни хипотези от последния брой на списание "Знание".    "Новоотркитите планети... прочети още »
24.02.201713:51

Владо Койлазов и Петър Митев разказват за своя Оскар за цялостен...

В понеделник, съвсем в началото, със Зузи Аспарухова  ще коментираме пресните резултати от тазгодишните Оскари.    За коли на токчета и здравето на автомобила ще си говорим с Калоян от AutoBox сервиз, а Владо Койлазов и Петър Митев ще бъдат при нас, за да разкажат за своя Оскар за цялостен принос в технологиите и кино... прочети още »
23.02.201714:53

Hякои от най-авангардните съвременни научни хипотези в сп....

"Въображението е по-важно от знанието" е казал Алберт Айнщайн и точно за това ще ви представим някои от най-авангардните съвременни научни хипотези – главна тема на новия брой на сп. "Знание".    Със Зорница Аспарухова ще направим своите залози за тазгодишните Оскари, а с Валентина Димитрова ще се... прочети още »
22.02.201715:16

"Мъжът и жената ефективно": как да преодолеем негативизма

В четвъртък се впускаме в мрачния свят на негативизма и хейтърството с Милена Родригес в рубриката ни "Мъжът и жената ефективно".    Любен Козарев ще ни представи селекция от три книги на издателство "Изток-Запад", а Васил Вранчев от списание "Осем" ще ни разкире истинската история зад градовете... прочети още »
22.02.201714:25

Ирена Иванова: "Промяната идва чрез дълбоки катарзиси"

"Филмът "Безбог" кара човек да търси красотата дори в грозното.", каза впечатляващата Ирена Иванова, която четири награди за участието си във филма "Безбог", който от своя страна има цели 20, което го прави най-награждаваният български филм.   "Тематиката в "Безбог" е тежка, но заедно с... прочети още »
21.02.201716:05

Елена Кърпачева: "Задължително е да вярваме на децата си"

"Задължително е да вярваме на децата си и да им покажем, че сме сигурни в способноситте им.", каза психологът Елена Кърпачева, която гостува в рубриката ни "Рицар без броня", за да си говорим за мястото на майката в живота на един първокласник.   "Първи клас е повратна точка в живота на младите родители.... прочети още »
21.02.201714:09

Людмил Макаронски и Катя Василева за "Хората на България"

В сряда след първото кафе ще ударим и по едно хоро с Людмил Макаронски и Катя Василева, с които ще си говорим за "Хората на България".    Ирена Иванова ще ни представи пиесата "Безбог", а Маги Гигова и нейната "Неохраняема зона" ще връхлетят в студиото с най-интересното за конкурса Lady Universe.  прочети още »