Ива от сутрин до обед

26.04.201615:00

За първата детска книжка за Левски научавате в "Ива от сутрин...

В сряда Маги Гигова ще ни разкаже за първата детска книжка за Левски, издадена от синът на създателя на Златния Орфей, както и за българинът, който си купи джип за 1 000 минимални работни заплати. За това и въпросът на деня ни към вас ще бъде – за какво е оправдано харченето на 460 000 лева? След 10ч.  ще си поговорим за това как... прочети още »
25.04.201615:55

Интересни истории във вторника на "Ива от сутрин до обед"

Във вторник се потапяме в мистиката на българския фолклор, защото в рубриката „Кулинарните асове” наши гости ще бъдат Янка Рупкина и Невена Цонева. Затова питаме вас коя е любимата ви народна мъдрост. Рано сутринта Зорница Аспарухова – Зу ще ни разкаже за дългоочакваната премиера на „Игра нa тронове”, а след... прочети още »
22.04.201614:10

Каква оценка бихте дали на нашето правителство?

В понеделник казваме на правителството да си даде бързо бележника и да остане след часовете, защото трябва да го оценим и ви питаме: каква оценка бихте дали на нашето правителство?    Причината за нашата тема е Национална мрежа за децата, където малчуганите дадоха своята оценка към Министерския съвет и повече за това ще ни... прочети още »
21.04.201617:23

Какво бихте заснели със своя дрон?

Какво е да пътуваш до Иран с Фолксваген 2-ка и да живееш 6 месеца на палатка в Южна Испания, ще ни разкаже пътешественикът и авантюрист Георги Руменов.    Holiday Heroes ще представят своята Великденска кампания, с която помагат на хора в нужда.    А Зу ще ни разкаже повече за българския филм "Каръци”,... прочети още »
20.04.201614:07

Какво създавате със своята мъжка или женска енергия?

Какво създавате със своята мъжка или женска енергия? Милена Родргиес, нашият консултант по успешни връзки ще ни разясни за енергията, която всеки съдържа в себе си.    В "Професия:Читател" Росен Карамфилов ще представи своята "Церебрална поезия”, а Гергана Николаева и Силвия Кацарова - своята нова... прочети още »
19.04.201613:54

Какво е най-погрешното впечатление, което създавате у околните?

Кажи кога си роден, за да ти кажа какъв си в леглото - това е темата на опасно неохраняемата Маги Гигова в сряда. А вас питаме - какво е най-грешното впечатление, което успявате да създадете у околните?    Ще ви разкажаем и интересната история за връщането на костите на Димчо Дебелянов в България от актрисата Невена... прочети още »
18.04.201612:54

"Виж лицето зад етикета" – деца помагат и опознават бежанци

Във вторник в студиото ще замирише на ванилия и сладко, защото Ванилка ще бъде наш гост в "Кулинарните Асове", за да ни даде една доза сладост и да изтегли втория печеливш от играта на София Мел.    А в "Рицар без броня” Анна Жукивская, заедно с четири малчугани ще представят кампанията "Виж лицето зад... прочети още »
15.04.201613:17

Кой е човекът, който ви дава сили и усмивка с всяка мисъл за него?

В понеделник се връщаме към красивите спомени с Боби и Заки от Авеню, които ще представят своята песен "Спомни си за мен”, посветена на Ана-Мария Тонкова. Затова и вие подгответа снимката на човека, който ви дава сили и усмивка с всяка мисъл за него.    В рубриката "Здравето” ще предупредим за опасностите... прочети още »
14.04.201614:10

Master of Art - първият фестивал у нас за документално кино,...

"Когато човек започне да се занимава с всичко, което стои зад една творба, влиза в този свят и се обсебва от него", каза в "Ива от сутрин до обед" Найо Тицин – творчески директор на фестивала Master of Art - първият фестивал у нас за документално кино, посветено на изкуствата. Първото издание на фестивала е от 15 до... прочети още »
14.04.201613:29

На Канарските острови и Лансароте с Петър Чолаков

В петък ще танцуваме хула-хула и отиваме към дивото, защото Зу ще представи новия филм "Книга за джунглата", а фотографът Петър Чолаков ще ни отведе на Канарските острови и остров Лансароте.    След 10ч. Теодора Стоянова ще ни запознае с новата кампания “Отвъд пушека” на неправителствената екологична... прочети още »
14.04.201613:05

Bulgaria Tattoo Expo е този уикенд!

"На 16 април в зала 3 на НДК всички посетители на изложението Tattoo Expo ще могат да се насладят на изкуство, много забавление, музика, бирички и преди всичко на татуировки", казаха Георги Георгиев и Веселин Замфиров, организатори на Tattoo Expo, изложение, което за трета година ще се проведе в... прочети още »