Ива от сутрин до обед

25.03.201615:23

Д-р Емилова за детското хранене и здраве

В понеделник започваме един концерт-приказка "Оберон и Пъстървата”, за който ще ни разкаже диригентът Максим Ешкенази.    В рубриката ни "Здравето” д-р Емилова ще говори за детското хранене и здраве. След 10ч. ще ви разкажем за едни деца, които са в подкрепа на предприемачеството, а Рафи ще представи... прочети още »
25.03.201614:34

Ива Дойчинова пред студентите в СУ "Климент Охридски"

Магистрите в специалността "Стратегическо управление и Развитие на човешкия капитал” имаха привилегията да научат от извора много тайни от бекстейджа на журналистиката.   Да се замислят за граничните проявления на съвременните медии, да формулират своята представа за успешен лидер, както и да надникнат в смелите мечти на... прочети още »
25.03.201613:57

Мария Кавлакова и Васил Гюров за закона против свободното къмпингуване

"Историята започна още миналата година, когато няколко организации се събраха, за да стимулираме изграждането на къмпингите и година по-късно получихме отговор под формата на забрана… Вероятно г-н Зеленогорски бе решил, че така ще насърчи икономиката, но той е подведен, тъй като никой от парламента не е запознат с това как почиват... прочети още »
24.03.201617:29

Kакво суперкачество бихте искали да притежавате, за да станете...

В петък слагаме маската и наметалото и ви питаме какво супер-качество бихте искали да притежавате, за да станете супер герой, тъй като Зорница Аспарухова ще ни представи последната част на "Батман”.    В "Дим да ни няма” отскачаме до Бутан, Южна Азия заедно с пътешественика Зорница Шепкова, а след 11ч. Мери... прочети още »
23.03.201612:39

"Държавата срещу природата": забраната за свободното...

В четвъртък любимата ни Анастасия Карнаух ни е подготвила поредните интересни три книги, които трябва да прочетем, а в "Мъжът и жената ефективно” Милена Родригес ще ни даде поредния съвет за това как да съчетаем стила със сексапила.    След 10ч. ни гостуват Мария Кавлакова и Васил Гюров-Васо, за да обсъдим наболялата... прочети още »
22.03.201615:33

Диригентът Найден Тодоров за спектакъла "Примите на операта”

В сряда с Маги Гигова ще си говорим за Жорж Сименон – един от най-големите криминални писатели на ХХв. и за това колко е бил палав.    Диригентът Найден Тодоров ще ни разкаже за спектакъла "Примите на операта”, събрал в едно четири изключителни дами от световната и българска оперна сцена.  прочети още »
22.03.201614:53

Германецът Йоша, влюбен в българската ни музика

"Любовта ми към българската народна музика се зароди преди пет години и започна с песента "Море пиле”, каза Йоша Уитшел, музикант от Германия, който е влюбен в българската музика и ни гостува, за да разкаже повече за предстоящите си концерти тук.   Концертите ще бъдат в пловдиския клуб Bee Bop Café на 22-ри... прочети още »
21.03.201615:13

Иван Ралчев за кампанията "Колело за смет, за дете...

Във вторник ще ви представим една кампания, която има за цел да дари на всяко дете онова, което в детството ни е давало много радост, въпреки всички синини и падания - колелото.    Иван Ралчев и Йоана Кръстева ще ни запознаят с "Колело за смет, за дете велосипед", докато вие ни давате предложения какво бихте искали да... прочети още »
21.03.201614:15

НДК създава творческа академия "Валери Петров"

"След завършването на първите два етапа от творческа академия "Валери Петров” нашите курсисти ще имат възможността да предадат свои ръкописи на най-известните издателства и сценаристи у нас”, каза писателят Илиян Любомиров, един от организаторите на творческа академия "Валери... прочети още »
18.03.201618:49

Генетичното предразположение на децата към затлъстяване.

В понеделник очакваме всеобщия любим писател на женската аудитория Августин Господинов, за да ни представи предстоящата творческа академия "Валери Петров" и всичко по-интересно, което ще се случва в нея.    В рубриката ни "Здравето" очакваме генетик Марта Михайлова, за да поговорим за генетичното... прочети още »
17.03.201614:39

За роботите и тяхното интелектуално развитие след години

В петък гледаме към бъдещето, защото в студиото ни ще гостува Георги Караманев, редактор на сп "Осем”, с когото ще говорим за роботите и тяхното интелектуално развитие след години.    Зу ще бъде в студиото с целия си звезден блясък, за да ни представи новата част на "Кунг-Фу Панда”, а в "Дим да ни... прочети още »