Ива от сутрин до обед

18.03.201618:49

Генетичното предразположение на децата към затлъстяване.

В понеделник очакваме всеобщия любим писател на женската аудитория Августин Господинов, за да ни представи предстоящата творческа академия "Валери Петров" и всичко по-интересно, което ще се случва в нея.    В рубриката ни "Здравето" очакваме генетик Марта Михайлова, за да поговорим за генетичното... прочети още »
17.03.201614:39

За роботите и тяхното интелектуално развитие след години

В петък гледаме към бъдещето, защото в студиото ни ще гостува Георги Караманев, редактор на сп "Осем”, с когото ще говорим за роботите и тяхното интелектуално развитие след години.    Зу ще бъде в студиото с целия си звезден блясък, за да ни представи новата част на "Кунг-Фу Панда”, а в "Дим да ни... прочети още »
16.03.201615:11

Мастило представят новата си песен "Само аз и ти”

В четвъртък имаме удоволствието Вал Стоева да ни гостува, за да говорим за ежегодните книжни награди на децата, а именно "Бисерче вълшебно” 2016.      След 10ч. любимите ни Мастило са в студиото, за да изпълнят специално за нашите слушатели новата си песен "Само аз и ти”, а Милена Родригес ще ни... прочети още »
16.03.201612:39

Д-р Стаменов: "Жената е създадена да ражда между 20 и 35...

"Жената е създадена да ражда между 20 и 35-годишна възраст лесно и без проблем. През този период може да гледа детето с лекота и да му се отдаде изцяло, а една кариера може да гради и на 40, защото в днешно време животът ни е дълъг. Можем да работим дълги години, но репродуктивността ни има срок”, каза акушер-гинеколог Георги... прочети още »
15.03.201613:19

Oт какво бихте се освободили при пролетното почистване?

В сряда започваме с пролетното почистване и изхвърляме всичко ненужно! А вие от какво бихте се освободили при едно такова почистване?    Докато вие разсъждавате над този въпрос, Маги Гигова ще ни даде съвети как почистим дома си от зли сили и влияния, за да допуснем свежата и красива пролет.    Преди това очакваме... прочети още »
14.03.201614:53

Въпросите и отговорите, които ще ни "помогнат” да се влюбим

Вторник ще си говорим за любов и по-точно за въпросите и отговорите, които ще ни "помогнат” да се влюбим. Велина Томова от edna.bg ще ни разкаже повече по този въпрос.   В кампанията "Имаш ли дете” акушер-гинекологът д-р Стаменов ще ни разкаже повече за работата си с бездетни двойки и това какво е да си човек,... прочети още »
14.03.201614:42

"9 месеца" - на 20 години (видео)

"От самото начало на списание "9 месеца", то не е просто периодично издание, а една лична мисия”, казаха Даниела Граховска, Антоанета Томова и Виржиния Маровска, които гостуваха в "Ива от сутрин до обед” по случай предстоящият 20-годишен юбилей на списание "9 месеца”. Той ще се отбележи на 27-ми март... прочети още »
14.03.201611:32

Светослав Иванов: "Исках да разчупя стереотипите и да видя...

"В телевизията и радиото ние работим със слово и картина, които отминават, сякаш пишем по пясък, заливан от вълни. Но писменото е това, което остава и може да бъде прочетено и след 50 години. Пишейки тази книга, си мислех как искам дъщеря ми един ден ще я прочете”, каза журналистът Светослав Иванов, който ни гостува, за да разкаже... прочети още »
13.03.201614:43

"Hic habitat felicitas!” - живописта, обвързана с щастливи...

В понеделник имаме удоволствието да ви представим проф. Златимир Коларов, една всестранно развита личност. Неговата лява част на мозъка е толкова развита колкото и дясната, защото с него ще си говорим за ревматология и… литература.    А след 11ч. при нас идва художникът Андрей Даниел с изложбата си "Hic habitat... прочети още »
10.03.201614:36

Светослав Иванов за хората, които могат да обърнат представите ви...

Журналистът Светослав Иванов е специалният ни гост в петък, когато ще разкаже за своите пътуваня по света и реални разкази за реални хора, които могат да обърнат представите ви за света.    Един от нашите будители – Дарин Маджаров, пък ще представи новата кампания на Уча.се – "Завръщането на великите” и... прочети още »
09.03.201612:58

Деси Бошнакова за най-опасния "порок" - заседяването

Има нещо по-опасно от пушенето и преяждането – и това е заседяването. За столът-убиец на здравето ще ни разказва ПР специалистът Деси Бошнакова.     Добрата новина идва от Филм Сосайъти, които ще обявят разрастването на киноклубовете си в цяла България. А Милена Родригес отваря темата за бисексуалността като модна тенденция. прочети още »