Ива от сутрин до обед

23.02.201618:12

Хитовият албум с комикси "Над Дъгата" продължава!

През 2016 година ще излезе втората част от албума с комикси "Над Дъгата част 2". Това разкриха едни от създателите на любимото списание Пенчо и Сотир Гелеви, които гостуваха на Ива Дойчинова в сутрешния блок на Радио FM+, за да представят новата книжка с комикси "Илийчо, Август и седемте... прочети още »
23.02.201617:37

Социална мрежа за детегледачи стартира през март

Социална мрежа "Good knight”, която ще свързва родители и детегледачи започва своята работа на 8 март. Регистрацията в новата платформа ще се осъществява през Facebook и Twitter. "Целта е веднага да откривате общи приятели и познати, ако имате такива, със съответния кандидат и да потърсите съвет дали съответният детегледач е... прочети още »
23.02.201612:34

Коя жена заслужава да стане президент на България?

Коя жена заслужава да стане президент на България ще се запитаме в сряда. Нека излезем извън политиката и да мечтаем с размах, а поводът е предсказанието на Маг Ивайло, за което ще ни сподели маги Гигова.    Музиката в деня ни внася Кирил Калев с повече информация за концерта The Dire Straits Experience. прочети още »
22.02.201612:24

Как изглежда перфектната детегледачка?

Във вторник ще пишем списъка с най-важните качества на една Мери Попинз или как изглежда перфектната детегледачка. Поводът за това е финалът на първата академия за детегледачки, за които ще ни разкажат Макс и Даниела Баклаян.    Очакваме в студиото и Деси Димитрова, която ще представи проекта Slow Food – съкровищата на... прочети още »
19.02.201614:39

Част от миналото или част от бъдещето са скоростните печки?

В понеделник ще печем на бавен огън... микровълновата! От двете страни на фронта застават д-р Папазова и доц. Пенчо Пенчев, за да дадат своите аргументи за това вредна за здравето ли е храната, приготвена в нея или не? А вас питаме: част от миналото или част от бъдещето са скоростните печки?   Очакваме в студиото и деца, заедно с... прочети още »
18.02.201615:15

Марта Вачкова: "Страхувах се да не припадна по време на операция”

"С Димо присъствахме на няколко операции в Александровска болница, за да видим как се държат лекарите, какво си говорят, слушат ли фонова музика и изобщо как се справят в тази обстановка”, сподели актрисата Марта Вачкова за работа по сериала "Откраднат живот”, който тръгва на 8 март по Нова телевизия. "Много се... прочети още »
18.02.201614:37

Стойко Сиврилов: "Всяка карикатура отнема между 3 и 5...

”Първата част на "Шаржопедия – смешен свят” е само загрявка”, каза авторът на книгата Стойко Сиврилов, който гостува в рубриката "Професия: Читател” днес. Стойко работи в сферата на рекламата, а в свободното си време, рисува карикатури на известни личности.     "Представете си... прочети още »
18.02.201611:55

Атанас Куцев: как да пътуваме с малко пари

В петък влизаме в лабиринта на лабиринтите заедно със Златина Толева, която ще ни разкаже за най-мащабния проект на Театър на сетивата, който предстои да се случи през март в НДК.    А с пътешественика и фотограф Атанас Куцев ще търсим възможности да пътуваме с малко пари. прочети още »
17.02.201614:48

Стойко Сиврилов за това какво е да рисуваш с думи и карикатури...

В четвъртък ще бъдем усмихнати и сериозно едновременно. В рубриката "Професия: Читател” очакваме автора на "Шаржопедия – смешен свят” – Стойко Сиврилов, който ще ни разкаже какво е да рисуваш с думи и карикатури света около себе си.    143 години от обесването на Апостола ще почетем заедно с... прочети още »
16.02.201614:12

Легендата на Манчестър Юнайтед Норман Уайтсайд идва у нас

В сряда ще бъдем футболни момичета, защото в България пристига легендата на Манчестър Юнайтед Норман Уайтсайд, а ние много се кефим на този факт. Повече за предстоящата среща и за дейностите на клуба ще ни разкаже Емил Йорданов.    Маги Гигова пък ще донесе добри новини – за красивата любов на Левски и Евгения. прочети още »
16.02.201613:41

Калбие Ходжева: "Очакванията гарантират разочарования"

"Преди години можех да спечеля медал за най-амбициозна и най-контролираща майка на света”, започва историята си родителя и коуч Калбие Ходжева, която е приела своята роля на помощник във взаимоотношенията родители-деца.   Сблъсквайки се с пропастта, която се образува между нея и дъщеря й, Калбие осъзнава, че нейните... прочети още »