Ива от сутрин до обед

16.02.201614:12

Легендата на Манчестър Юнайтед Норман Уайтсайд идва у нас

В сряда ще бъдем футболни момичета, защото в България пристига легендата на Манчестър Юнайтед Норман Уайтсайд, а ние много се кефим на този факт. Повече за предстоящата среща и за дейностите на клуба ще ни разкаже Емил Йорданов.    Маги Гигова пък ще донесе добри новини – за красивата любов на Левски и Евгения. прочети още »
16.02.201613:41

Калбие Ходжева: "Очакванията гарантират разочарования"

"Преди години можех да спечеля медал за най-амбициозна и най-контролираща майка на света”, започва историята си родителя и коуч Калбие Ходжева, която е приела своята роля на помощник във взаимоотношенията родители-деца.   Сблъсквайки се с пропастта, която се образува между нея и дъщеря й, Калбие осъзнава, че нейните... прочети още »
16.02.201613:17

Десислава Бошнакова: "Важно е да имаш идея, но по-важно как...

"Намери си нова мечта, преди да си сбъднал предишната”, каза Десислава Бошнакова, кураторът на TEDxNBU, която ни гостува, за да разкаже за предстоящото издание TED във Ванкувър, което ще се излъчи на живо в Cinema City Mall Sofia.    Темата на конференцията е Dream и това е поводът да си припомним колко жизненоважни... прочети още »
16.02.201612:41

Филмите на седмицата (08-14.02)

КИНО   Зулендър 2 - *** Абсурдната комедия с Бен Стилър и Оуен Уислън, която пародира брутално света на модата и взелите се твърде насериозно модели, получава своето чакано продължение. Дали то е заслужено, е въпрос на гледна точка и вкус към хумора. След 15 години моделите Дерек Зулендър и Хензъл се завръщат за едно последно модно... прочети още »
16.02.201612:10

Асен и Койна: "Върху добрия текст стъпваш и политаш"

"Аз имам достатъчно темпо в мен, за да бъда и актьор и режисьор едновременно”, каза Асен Блатечки, режисьорът на спектаклите от частния театър "Viva Arte”, който гостува в петък в сутрешния блок на радио FM+ заедно със своята сценична партньорка Койна Русева. Заедно те създават хитовото представление "Вик за... прочети още »
15.02.201613:25

Психологът съветва: как да говорим с децата си

Във вторник ще търсим точните думи и послания към нашите деца. Поводът е гостуването на психолога Кабие Ходжева в детската рубрика "Рицар без броня” по темата "Как да говорим с децата си”.    Видео-блогърът и журналист Константина Живова ще представи романа си "Завинаги”, а кулинарната рубрика ще... прочети още »
12.02.201612:27

Десислава Бошнакова за предстоящата конференция TED в София

Започваме новата седмица с мечти, вдъхновени от предстоящата конференция TED в София и темата й "Мечта”, за която ще ни разкаже Десислава Бошнакова.    A Печенката ще внесе музика в ефира ни с новата си песен "My love". прочети още »
11.02.201614:00

С "Ива от сутрин до обед" на път към любовните острови...

В петък нашият кино-водач Зорница Аспарухова ще ни помогне в избора си на добри заглавия на сериали, които да очакваме през 2016 година.    Няма да подминем театъра, където ще гледаме "Вик за любов” заедно с Асен Блатечки и Койна Русева, а този път пътешествието ни ще бъде до любовните острови на Гърция. прочети още »
11.02.201613:12

Захари Карабашлиев: "Имаме нужда да споделям историите си"

Тази вечер в литературният клуб "Перото” предстои да среща на любов, само че от онази, родила се между редовете – истинската и чиста емоция създадена между писател и неговите читатели. Поводът е, сборникът "Обича ме, не те обича” с 16 нови истории за любовта от Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Теодора Димова,... прочети още »
10.02.201613:45

Захари Карабашлиев и Илиян Любомиров представят сборника...

В четвъртък по традиция четем книги и за целта ще ни помогне Захари Карабашлиев и Илиян Любомиров, които ще представят новия сборник с любовни разкази "Обича ме, не те обича”.    С Димитър Ганев ще слушаме музика за любов, а Милен Родригес навлиза в сериозната тема "Майка срещу дъщеря”. прочети още »
10.02.201613:32

Новият албум на P.I.F. - и на плоча!

Новият албум на група P.I.F. – P.I.F. 5 ще бъде на един SMS разстояние, разказаха музикантите в студиото на "Ива от сутрин до обед” по Радио FM+. "Ще може да свалите албума от pifmusic.bandcamp.com чрез SMS и да го слушате навсякъде, а специално за истинските меломани сме приготвили плочи”, казаха Димо и... прочети още »